syukor1

 

 

 

Sapphire 4 Star Master Dealer & Official Speaker PG000012 
Mahaguru Syukor Hashim & Jonaina Nordin
+6013-212 6999 (Syukor) & +6016-654 5005 (Jonaina)
FB: www.fb.com/syukorjonaina/ Blog: http://jutawanemas.com/v1/

Alhamdulillah, saya dan isteri bersyukur kerana berjumpa dengan Public Gold.

Pada mulanya kami cuma berminat menyimpan emas dan perak kerana menyedari potensi kenaikan harganya dalam jangka masa panjang. Setelah membuat perbandingan, kami dapati Public Gold mempunyai produk yang sangat banyak, berkualiti, harga yang jauh lebih murah dan terma jual beli yang sangat menarik berbanding kedai-kedai emas dan bank-bank di Malaysia.

Apa yang menarik, kami melihat Public Gold juga menawarkan peluang menjadi usahawan mereka. Jadi kami terus mengambil keputusan untuk menjadi agen Public Gold. Ramai rakyat Malaysia mencari-cari apakah pelaburan alternatif yang boleh mereka ceburi selain ASB, Tabung Haji, Unit Amanah dan Saham. Jadi, bila kami bercerita tentang emas dan perak, kesemua orang tertarik untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut. 

Jadi, kami amat gembira dapat menyimpan emas dan perak dan dalam masa yang sama, menjadi usahawan emas dengan platform Public Gold. Setelah 9 tahun menyertai Public Gold, kehidupan kami banyak berubah. Dengan hanya berkongsi ilmu emas dan perak dengan orang ramai, kami memperolehi pendapatan 5 angka setiap bulan, mendapat tabung kereta, tabung banglo, percutian keluar negara setiap tahun. Ramai lagi agen-agen Public Gold turut menikmati pendapatan tambahan 4-5 angka sebulan dan saya percaya anda yang membaca testimoni ini juga boleh mendapat kelebihan ini jika menyertai business Public Gold.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

   Azizah Binti Hassan

 

 

 

Jade Triple Star Master Dealer & Official Speaker PG002052
Pn. Azizah Hassan a.k.a Mama 
+6019-650 5262 & +6019-434 9996
FB : www.fb.com/Aziegold

Alhamdulillah saya dianugerah kehidupan berharga, saya berbesar hati dapat berada dalam Public Gold kerana melalui Public Gold saya dapat berkongsi dengan orang ramai tentang kebaikan serta manfaat menyertai Public Gold, mereka dapat mengubah kehidupan mereka ke arah yg lebih baik dan selamat daripada terpedaya oleh skim2 yang tidak sepatutnya.

Di samping itu saya juga dapat berkongsi dengan orang ramai tentang pendapatan pasif yang mampu mereka jana melalui platform yang disediakan oleh Public Gold, di samping tabiat menyimpan emas sebagai kekayaan sebenar yang mampu membantu mengubah gaya hidup mereka dan keluarga ke arah yang lebih baik.

Saya setia bersama Public Gold sebagai penyimpan emas tegar sejak tahun 2008 lagi, dengan izin Allah saya berjaya bergelar Penceramah Rasmi Wanita Pertama Public Gold bermula pada tahun 2011 dan aktif sehingga kini. Saya akan konsisten dan terus berjihad memberi ilmu dan mendidik masyarakat mengenai emas dan cara yg betul utk meningkatkan kualiti ekonomi & kehidupan yg selesa bersama Public Gold.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 Wazir2

 

 

 

Jade Double Star Master Dealer PG000436
Hj. Wan Mohd Wazir & Hj. Nurshihaziah 
+6017-9161916
FB: www.fb.com/tokeyemas999

Saya suka dengan gaya 'REDESIGNING PUBLIC GOLD' sekarang. Web baharu, pembungkusan emas baharu, harga baharu, imej baharu, perniagaan baharu (PG MALL & BARANG KEMAS AURORA), sistem mentor & mentee baharu, status SYARIAH baharu, rakan perniagaan strategik baharu, outlet baharu dengan disokong platform yang betul, syarikat yang betul, produk yang betul, sistem perniagaan yang betul, sifu-sifu yang betul dan yang yang terakhir adalah tiada yang secara kebetulan melainkan yang betul sahaja.

INI BARU BETUL-BETUL PERNIAGAAN YANG SERIUS & TERBAIK! Saya Pilih Public Gold!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

    Mohd Zulkifli Najdah

 

 

Tripple Star Master Dealer PG002369 (Champion Dealer 2016)
Mohd Zulkifli Shafie & Najdah Mohammed Hussain
+6019-336 8009 (Zulkifli) &
+6019-927 2780 (Najdah)
FB : www.fb.com/mohdzulkifli.shafie 
BLOG : 
www.mohdzulkifli.com

Saya mula membeli emas Public Gold pada tahun 2010 hanya semata-mata untuk menyimpan emas. Saya tertarik dengan Public Gold disebabkan ia platform jual beli emas yang paling mudah di Malaysia. Senang beli, senang jual. Cawangan jual belinya banyak, harganya disemak setiap 20 minit sehari mengikut harga emas dunia, proses jual beli boleh dibuat 24 jam sehari 7 hari seminggu melalui tempahan di website. 

Apa yang menarik juga, Public Gold mengeluarkan emas sekecil 0.5 gram dan 1 gram pada harga sangat murah berbanding dipasaran dan menawarkan kaedah simpanan emas percuma yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP). Dengan fasiliti ini, saya boleh katakan, “now everyone can buy gold!”.

Setelah yakin dengan platform Public Gold, saya mengesyorkan kepada kenalan-kenalan saya dan ramai antara mereka menjadi penyimpan emas tegar seperti saya. Walaupun asalnya saya mengesyorkan secara sambilan, tetapi alhamdulillah hari ini saya telahpun membimbing lebih 4,000 pembeli emas yang berpuashati dengan Public Gold, dan berjaya menjana pendapatan pasif 5 angka sebulan secara konsisten hasil “royalti” yang Public Gold bayar kepada saya.

Hari ini saya dan isteri adalah dealer Public Gold yang aktif secara “sepenuh masa”. Fokus kami sekarang ialah mendidik masyarakat tentang ilmu emas yang betul, dan melahirkan lebih ramai dealer Public Gold yang turut sama menjalankan usaha ini dan menikmati ganjaran yang kami nikmati pada hari ini, insyaAllah.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Adzlan1

 

 


Star Master Dealer PG008610
Muhamad Adzlan Bin Yusuf 
+6016 861 5184 

FB : 
www.fb.com/adzlanpage

Kali pertama saya memiliki emas fizikal keluaran Public Gold adalah pada 20 April 2011. Tujuan belian emas tersebut adalah sebagai simpanan jangka masa panjang sebelum saya mengambil keputusan untuk menjalankan perniagaan emas secara "part-time".

Terima kasih kepada Dato' Wira Louis Ng kerana membuka cawangan Public Gold di Kota Kinabalu pada tahun 2012. Warga Sabah khasnya tidak perlu lagi ke Semenanjung Malaysia untuk pengambilan stok emas. Alhamdulillah...

Saya dan isteri masih aktif berkongsi ilmu emas kepada orang ramai melalui seminar, blog dan penulisan. Disamping itu, saya juga mempunyai pengalaman selama 6 tahun melatih usahawan-usahawan emas di seluruh Malaysia.

Dengan platform bertaraf 5 bintang yang telah disediakan oleh Public Gold, saya yakin sesiapa sahaja boleh BERJAYA!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

  NOR AZAH  

 

 

 

Star Master Dealer PG028502
Ustazah Nor Azah Binti Ahmad
+6019 4289962
FB: www.fb.com/norazah.ahmad.5

Sekitar tahun 2010 lagi saya telah mula menyimpan  emas pelaburan atas keyakinan bahawa emas adalah aset fizikal ciptaan Allah yang sangat baik sebagai simpanan jangka panjang. Alhamdulillah setelah terjumpa blog Tuan Mohd Zulkifli Shafie dan mengetahui tentang  Public Gold (PG), saya telah nekad menyertai PG pada awal  2013 sebagai Dealer sehingga sekarang .

Public Gold sebuah syarikat jual beli emas yang investor friendly.  Ia menawarkan emas pelaburan fizikal berkualiti tinggi 999.9 berstatus LBMA  dengan harga yang murah dan spread yang rendah. Urusan jual beli emas sangat mudah iaitu secara online 24 jam, setiap hari  .

Keyakinan saya  terhadap  PG  makin tinggi apabila PG  menerima pengiktirafan  Sijil  Patuh Syariah  dari Amani Advisors. Dengan kelebihan ini , saya yakin untuk terus bersama  PG dengan selesa dan tenang.

Saya  berazam  untuk terus berkongsi  kebaikan menyimpan emas dengan  masyarakat dan berdoa agar lebih ramai rakyat Malaysia mencapai financial freedom dengan aset mulia EMAS ciptaan Allah, Insyaallah .

______________________________________________________________________________________________________________________________________

  Hj. Mohd Suliman1

 

 

 

Master Dealer PG027857
Hj. Mohd Suliman Bin Hafid & Hjh. Aminah Bte Mohamed
+65 9224 6333
FB: www.fb.com/AimanDinar

Saya mula tertarik dengan keindahan syiling Dinar Emas. Kemudian diperkenalkan dengan Pelaburan Emas Fizikal melalui Public Gold pada tahun 2012 dan masih teruskan bersama Public Gold sebagai penyimpan emas tegar sehingga ke hari ini. Saya amat yakin Public Gold merupakan Platform yang cukup mudah, selamat dan ‘menguntungkan’ jika kita tahu cara dan mempunyai ILMU Pelaburan EMAS yang betul.

Public Gold sentiasa berinovasi dengan idea2 baru untuk perkembangan dan kemajuan bisnes terutama sekali di Singapura. Selain menjadi ‘One Stop Centre’ untuk penggemar emas, Public Gold Singapura merupakan syarikat pertama yang : 1. Jual beli emas Patuh Shariah 2. Ar-Rahnu Pajak Gadai Islam 3. Syiling Dinar dan Dirham 4. Program Tabungan Emas serendah 1gm .

Saya akan terus kongsikan kepada warga Singapura dan siapa sahaja di luar sana yang ingin kukuhkan ekonomi mereka melalui perlaburan emas Public Gold.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

KHAJA NAZIMUDEEN   Siti Rosniza

 

 

 

Master Dealer PG027585
Khaja Nazimudeen Yaacop & Siti Rosniza Binti Mohd Amir
+6016-557 9027
FB: www.fb.com/khajaWanGoldSilver

Alhamdulillah, Saya dan isteri mula mengenali Public Gold bukan bermula dengan Pelaburan atau Perniagaan. Kami bermula hanya kerana ingin selamatkan duit simpanan dari kebocoran.

Setelah mendalami ilmu emas sebaiknya dan mengenali Public Gold lebih dekat, hidup kami berubah 360 darjah. Kami telah berjaya menjadi penyimpan emas tegar malah duit kami tidak lagi bocor kepada sesuatu yang tidak bermanfaat.

Di samping itu juga kami mendidik ramai masyarakat diluar sana agar belajar menyimpan dengan kaedah simpan emas produk Public Gold yang terbaik di Malaysia.

Public Gold sememangnya satu platform yang terbaik bagi sesiapa yang mencari ilmu emas serta emas khas untuk pelaburan dan simpanan disamping boleh dijadikan sebagai platform PERNIAGAAN tanpa sempadan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 Norsuzilawati 

 

 

 

Master Dealer PG000207
Norsuzilawati Isa (Suzie Isa)
+012 2602747
FB: www.fb.com/Suzie.Isa

Sebelum 2009, saya tidak berminat dengan emas apatah lagi membeli dan menyimpannya. Ketika itu, saya hanya ada barang kemas hadiah perkahwinan dan pemberian dari mak sahaja.

Segalanya berubah pada Jun 2009. Pelaburan pertama saya hanya untuk 'beranakkan' duit yang ada bagi membina rumah impian. Tidak pernah terdetik menjadi penyimpan emas apalagi peniaga emas. Hasil keuntungan pelaburan emas dan menjadi dealer, wang saya berjaya 'diberanakkan'!

Kalau ikut logik, ada duit, bina rumah, maka duit akan habis kan? Tetapi dengan emas Public Gold, saya dapat bina rumah, ada lebihan emas dan menjadi peniaga emas dengan pendapatan pasif setiap bulan. Sangat seronok!

Itu cerita 8 tahun lepas. 
Alhamdulillah.. Kini, saya merupakan seorang Master Dealer yang aktif bukan sahaja sebagai penyimpan tegar malah selalu berkongsi ilmu dan manfaat simpanan emas serta merekrut lebih ramai dealer Public Gold.

Emas adalah aset yang mampu milik. Semua rakyat Malaysia harus milikinya dan berpeluang menjadi dealer Public Gold.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 Azril Hisham  

 

 

Priority Dealer PG00064616
Azril Hisham Bin Kamal Bashah
+6019-669 0809
FB: www.fb.com/azrilhisham.kamalbashah
Blog: www.azrilhisham.com

Syukur Alhamdulillah. Saya telah berjaya mulakan simpanan emas dan perak Public Gold sejak tahun 2015 dan ianya merupakan satu perkara yang baik bagi saya dan keluarga. Kalau dahulu, saya seorang yang boros berbelanja. Duit gaji tidak tahu kemana. Namun sekarang tidak lagi. Sebahagian duit gaji yang saya terima setiap bulan pasti akan dialihkan kepada emas dan perak.

Ditambah lagi dengan keadaan ekonomi yang merundum ketika ini, pekerjaan saya dalam sektor minyak dan gas menjadi tidak stabil. Jadi, langkah penjimatan dan mencari alternatif pendapatan perlu saya buat segera. Menjadi dealer di Public Gold adalah caranya dimana saya boleh mendapat pendapatan aktif, pasif dan elak boros (berjimat).

Public Gold dikenali sebagai 'ONE STOP CENTER'. Mudah beli dan mudah jual. Mempunyai cawangan yang banyak di serata negeri, Singapura, Indonesia ketika ini dan ada kerjasama dengan POS ArRahnu.

Kini, saya aktif dan suka berkongsi tentang ilmu emas dan perak kepada orang ramai. Kenapa pilih emas dan kenapa pilih Public Gold.

Saya syorkan kepada rakan-rakan yang baca testimoni saya ini, mulakan tindakan anda segera. Simpanlah emas dan perak. Sekian...

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 Bahsir Mansor1

 

 

 

Priority Dealer PG00058306
Muhammad Bashir Mansor
+6012-5759141
FB: www.fb.com/bashir.mansor

Syukur Alhamdulillah!!! Inilah perkataan yang mampu saya ucapkan setelah hampir 2 tahun saya mengenali Public Gold. Saya mula terlibat dalam hobi menyimpan EMAS Fizikal setelah saya berasa bimbang dengan situasi kewangan saya sekeluarga. Selama 4 tahun berkerja dengan gaji melebihi RM6000, saya tidak mempunyai sebarang dana kecemasan (ZERO).

Bukan saya tidak cuba untuk menyimpan duit tapi bila saya simpan RM1000 saya akan guna RM1000 atau lebih. Saya juga cuba mencari kaedah alternatif seperti buat kerja part time, busines, forex, main kuttu dan macam-macam lagi tetapi saya tetap tidak mampu membina Dana Kecemasan saya dek nafsu boros.

Saya mula mendalami ILMU EMAS dan saya terus mengkaji beberapa syarikat yang menjual EMAS. Akhirnya saya jumpa syarikat EMAS yang menepati kriteria yang saya tetapkan iaitu Public Gold. Dalam tempoh tidak sampai 6 bulan saya mampu mengumpul EMAS Fizikal hampir 100gram yang nilainya mencecah lebih RM16,000 dan saya amat yakin saya tidak mampu mengumpulnya dengan duit ringgit.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Haris Halim  

 

 

Priority Dealer PG045691
Muhd Haris Halim
+6019-352 0178
FB: www.fb.com/haris.halim.5
Blog
harishalim.wordpress.com/

Pada asalnya saya bukan peminat & penyimpan emas. Namun setelah saya mengetahui potensi sebenar emas, saya telah memulakan misi pencarian emas yang terbaik. Disebabkan saya adalah seorang yang busy, saya perlukan emas yang mudah dibeli, mudah dijual, kalau boleh, beli secara online, ada pilihan untuk beli emas dan simpan dalam akaun, dan yang penting, murah!

Akhirnya saya ketemu ciri-ciri tersebut dan mendapat lebih lagi. Emas tersebut boleh dibeli secara 24jam walaupun anda berada di luar negara, ada system introducer di mana saya mendapat bimbingan emas percuma di samping staf Public Gold yang sentiasa membantu memudahkan urusan.  

Setelah mengenal pasti & yakin sepenuhnya Public Gold menawarkan Emas yang Terbaik, pada Harga Terbaik dengan Cara  yang Terbaik, saya tidak menoleh ke belakang lagi.

Sekarang saya bukan sahaja seorang  penyimpan, malah berkongsi dengan masyarakat dan memberi bimbingan secara percuma  kepada sesiapa sahaja yang ingin menyimpan emas dengan cara yang betul dan mudah.

Alhamdulillah, Public Gold semakin kukuh dari hari ke sehari sama ada di dalam dan di luar negara. Oleh itu saya amat bersyukur kerana telah dipertemukan dengan Public Gold dan saya amat rekomen emas Public Gold bukan atas kapasiti saya sebagai seorang dealer, tetapi atas kapasiti sebagai seorang penyimpan emas yang mahukan every cents of your money worth it!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 MOHAMAD NAZRI BIN MAT IRANI  

 

 

 

Dealer PG041453
Mohamad Nazri Bin Mat Irani
+6013-3616272 
FB: www.fb.com/mohamadnazrimatirani

Alhamdulillah, bermula dengan menyimpan, sekarang sebagai usahawan emas dan aktif menyebarkan dan berkongsi ilmu emas.

Saya bersyukur kerana berjumpa dengan Public Gold yang menyediakan platform terbaik untuk saya mulakan simpanan. Di Public Gold kita boleh dapatkan aset emas dan perak yang pelbagai berat dan bentuk termasuklah jongkong emas, dinar emas, barang kemas jongkong perak dan dirham perak. Pastinya harga lebih murah, syarat jual beli yang menarik, kualiti dan ketulenan emas tidak diragui dan pelbagai reka bentuk kad sijil emas yang boleh dijadikan koleksi.

Public Gold menjadi peneraju utama dalam menyediakan perkhidmatan simpanan emas di dalam akaun emas yang disokong 100% dengan emas fizikal melalui Program Akumulasi Emas atau Gold Accumulation Program (GAP). Program ini membantu saya untuk menyimpan emas sedikit demi sedikit serendah RM100 atau 1 gram.

Public Gold juga menawarkan peluang menjadi usahawan emas dengan menjadi agen Public Gold. Latihan dan peluang untuk membina empayar emas bersama Public Gold telah terhidang dan setiap orang pasti boleh kaya dan berjaya dengan emas!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 Noor Azura  

 

 

 

Dealer PG014757
Noor Azura Mohamad
+6017-5982838
FB: www.fb.com/azura74

Bismillah.. pada 2010 saya mula mengenali produk emas Public Gold setelah diperkenalkan oleh seorang sahabat dan mula tertarik dengan kelebihannya yang tiada di tempat lain.

Alhamdulillah, setelah mendapat bimbingan lanjut dan berterusan dari mentor saya Tuan Syukor Hashim dan Puan Jonaina Noordin kini saya lebih bersemangat untuk berkongsi keistimewaan Public Gold kepada masyarakat.

Di Public Gold, saya bukan sahaja mendapat emas berkualiti antarabangsa,  tetapi juga ilmu, mentor dan sistem yang sangat superb. 7 tahun bersamanya ternyata sangat berharga dan akan terus setia kerana Public Gold sentiasa "one step ahead" dalam merencanakan misi dan visi memastikan jenamanya adalah terunggul baik di Malaysia dan seluruh dunia.

Public Gold Yess!

______________________________________________________________________________________________________________________________________